Kursus Belajar FOREX

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Ini baru permulaan teman teman 😇😊 - YouTube Ini Baru Permulaan - Ustadz Dr. Syafiq Riza Basalamah, M.A. Ini baru permulaan - YouTube INI BARU PERMULAAN - Ustadz Dr. Syafiq Riza Basalamah , MA ... Vibiz Media - YouTube TNHMA #29 #30  Indonesia  ini baru permulaan! Angga Candra - YouTube

2 KAEDAH ENTRY BREAKOUT INI WAJIB ANDA PELAJARI WALAUPUN ANDA MERASAKAN IA TIDAK PERLU. Candlestick, timeframe dan kaitan dengan trend ; Candlestick breakout dan false breakout; Dua kaedah entry breakout didedahkan; Breakout adalah antara teknik yang wajib dipelajari samada trader itu baru atau lama. Terdapat banyak kaedah breakout ini seperti SNR breakout, Candle break, Trendline breakout ... Forex. Utama › Permulaan baru? Permulaan baru? Permulaan baru. (Oktober 2020). Kembali pada tahun 1980 Frank Pusateri, Bucky Isaacson dan sekelompok kecil pedagang berjangka bertemu di Chicago untuk membentuk organisasi untuk melayani kepentingan penasihat perdagangan komoditi (CTAs). Organisasi ini menjadi perintis kepada Persatuan Niaga Hadapan Urusan, yang diturunkan ke dalam Persatuan ... Artikel berjudul bagaimana memulai trading forex ini bertujuan untuk menjawab antusiasme para peminat forex yang masih sangat awam, ... Langkah-langkah yang akan disebutkan berikut ini adalah untuk para peminat trading forex yang baru mendengar istilah trading forex sekilas-sekilas saja. Sumbernya adalah dari "katanya". Misalnya: "Kata teman saya trading forex itu untungnya dalam Dolar. Saya ... Setiap pelanggan baru InstaForex, mereka mempunyai hak untuk mendapatkan bonus ini. Apabila membukan akaun yang di mana Bonus StartUp InstaForex akan dikreditkan, Pelanggan dikehendaki untuk menentukan data ID mereka. Setelah Bonus itu dikreditkan, pelanggan dilaang untuk mengubah data peribadi yang di masukkan ke dalam ruangan Nama Penuh. Dana bonus tersebut tidak tersedia untuk pengeluaran ... Modal permulaan rendah..tak seperti perniagaan konvensional lain. Kerja separuh masa,gaji sepenuh masa. Anda Cuma perlu trading jika ade peluang saja. Anda tak perlu mencari klien, pelanggan, downline atau menjual sebarang barang. Forex adalah 24 jam. Jadi, anda boleh menjana wang ketika harga matawang naik dan juga ketika harganya turun. Anda akan mempunyai masa untuk keluarga kerana forex ... Home Permulaan Forex PERMULAAN FOREX PERMULAAN FOREX. Post under Permulaan Forex at 7:02 AM Posted by lindaayamo. Selalu orang bertanya kepada saya terutamanya yang ‘kosong’ dalam pelaburan forex tentang soalan-soalan seperti apa itu forex, bagaimana memulakan pelaburan forex online ini, betulkah semuanya ini dan macam-macam lagi. Orang yang baru dengar tentang forex selalunya ... Jadi jangan bazirkan peluang ini. Go thru satu-satu belajar ya. Ia dah diringkaskan dan tapis, khas untuk anda, ilmu permulaan untuk anda “Kick-Start” dalam Forex Trading ini, dalam Bahasa Melayu mudah faham. Jangan lupa SHARE website INTRADAY ini kepada rakan-rakan yang baru nak terlibat dalam forex. Suruh diorang baca jugak ya. Sama-sama ... Cara Permulaan Forex 5 Langkah mudah memulakan Währungsrechner 1. Daftarkan maklumat peribadi anda di WebSite utama kami. Ruangan pendaftaran ini bertujuan untuk menyimpan buti-butir peribadi unda dan maklumat akaun-akaun serta komisyen anda. Jika anda ingin menyemak akaun daten peribadi semula, undein hanya perlu klik händler kabinett untuk masuk ke dalam profil peribadi anda. Klik untuk ... Permulaan bermain forex. 05.06.2017 alexdee 4 Comments . Panduan step by step cara bermain forex silahkan baca di:. Kami sudah meringkas materi cara main forex pada web tersebut. Silahkan klik link diatas untuk membacanya. Kembali lagi pada penjelasan tentang cara bermain forex khususnya bagi pemula yang baru mau mulai trading forex. Berikut ini panduan cara bermain forex trading online yang ... Monday, 7 August 2017. Permulaan Belajar Forex Trading

[index] [22062] [10912] [7923] [8441] [19326] [9264] [17188] [14971] [17969] [13430]

Ini baru permulaan teman teman 😇😊 - YouTube

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh🙏😇 jadi ini YouTube aku yang baru teman teman jangan lupa di subscribe😌 Ini link kalo kalian mau masuk di grub You... Uload tiap hari borrr jam 18:15 Wib pantengin terus ya For business please contact Email : [email protected] Call/WA : +62-812-1112-1691 ( tyar ) Job... Maaf ini hanya test chanel youtube saya... Show more. This item has been hidden Ini Baru Permulaan - Ustadz Dr Syafiq Riza Basalamah MA - Duration: 1:34:44. Syafiq Riza Basalamah Official 37,301 views. 1:34:44. Tegar di Atas Manhaj Salaf di Masa Fitnah - Ustadz Umar Baladraf ... Besok kita bikin Vidio ml Kedua faktor ini memberikan karakteristik yang cukup kuat pada tahun 2015 berdasarkan data ini mempengaruhi perdagangan forex, saham dan lainnya. Diproduksi 15 Januari 2015 Simak berita dan ... This video is unavailable. Watch Queue Queue. Watch Queue Queue #TNHMA #29 #30 Indonesia ini baru permulaan! subcribe : https://bit.ly/2QTBqRM ★ Support US ★ OVO : 085156191320 ★ Disclaimer ★ All of Contents in this C... 1. Muaturun ebook bbmastery http://roadtoftt.com/bbmastery 2. Daftar dalam program Forex Mula http://roadtoftt.com/mula-forex 3. Join Grup live trading haria... Alhamdullilah, Terima kasih kepada sahabat dan keluarga yang tolong kami menjayakan project yang bercita-cita tinggi ini Permulaan Baru (new start) DC OP PROJECT TEAM Singer: Hiramafu Producer ...

http://arab-binary-option.eremormelo.cf